The Paintings of Blanco: Sobre mi

Sobre mi


Sant Andreu de Palomar 1952. Autodidacta.Des de la infantesa he tingut interès en el dibuix i amb 15 anys a casa ja van tenir una paret amb "el meu art". En contra del que es pogués pensar, aquella habitació, encara que de dimensions mínimes, va ser el meu "camp de treball". Passats els anys i de tornada del SM, no vaig posar limits a les meves creacions: passadís, saló i dormitori es van convertir en la meva particular "capella sixtina". Els nebots, sembla ser, eren fans incondicionals i gaudien al dormitori on sostre i parets amb prou feines mostraven un centimetre quadrat sense pintar: Superman, Marilyn Monroe, els nans i Blancaneus, Peter Pan, la Torre de Londres, ...., uns llavis carmi gegants, ...., monedes caient des de la banya de l'abundància. Més endavant vaig fer la cartelleria i decorats en una companyia de teatre, allà va ser on vaig coneixer a uns quants actors, actrius, productors, directors, ..., amics que a dia d'avui són "noms importants" en les arts escèniques.
Fins i tot havent viscut durant temps el "verí del teatre", la farandula, la meva obsessió és la pintura en la que sempre s'avança i mai s'arriba a la destinació. Aquesta és la màgia de qualsevol variant artística.
De les arts pictòriques admiro especialment,  el "procés de grisalla" d'en  Jan van Eyck, els colors de la carn d'en Lucian Freud i els fotorealistes americans com Chuck Close, Richard Estes, i altres .
Els meus treballs són principalment, retrats i l'efecte dels reflexos en els objectes. Utilitzo la càmera del meu smartphone per fotografiar el que crida la meva atenció i que posteriorment faré servir per les meves pintures.
El fet  d'haver estat seleccionat en el concurs internacional Figuratives m'ha donat l'oportunitat de forma part de la plataforma Figurativas en red - Fundació de les Arts i els Artistes

Sant Andreu de Palomar (Barcelona) 01/2015

Cap comentari: